У Закарпатті заборонили рибальство з 5 квітня по 25 травня

Квітень-травень 2011 року – місяці охорони нересту риби та відтворення живих ресурсів На період нересту риби Державним управлінням охорони навколишнього природного середовища в Закарпатській області, Державною екологічною інспекцією в Закарпатській області розроблено та погоджено з органами МВС, Головним державним управлінням охорони, використання і відтворення водних живих ресурсів у Закарпатській області та Закарпатським обласним управлінням лісового і мисливського господарства відповідні плани спільних заходів, створено оперативні групи для боротьби з браконьєрством.Згідно з планом проведення операції «Нерест-2011» забороняється рибальство з 5 квітня по 25 травня 2011 року у зв’язку з нерестом риб і розмноження живих ресурсів в рибогосподарських водоймах Закарпатської області, згідно встановлених обмежень та заборони. А саме: Заборонити будь-яке рибальство, добування водних живих ресурсів на період нересту риб і розмноження інших водних живих ресурсів в рибогосподарських водних об’єктах, озерах, заповнених водною кар’єрах, водосховищах незакріплених за користувачами ставках з природним відтворенням водних живих ресурсів Закарпатської області.
 
Дозволяється любительське рибальство з берега однією вудкою з одним гачком та спінінгом з одною блешнею на таких рибогосподарських водних об’єктах області:
На р. Тиса: – в смт Великий Бичків від автомобільного мосту до пологового будинку, Рахівського району; – від інформаційно вказівного знаку «м. Рахів» вверх по течії до першого автомобільного мосту в м. Рахів; – від місця впадіння р. Апшиця (с.Грушово) до місця впадіння р.Тересва (смт Тересва) Тячівського району (крім гирлових ділянок означених річок); від впадіння р. Ріка (окрім гирла) вверх по течії до Велятинського автомобільного мосту у Хустському районі; – від газопроводу поблизу с. Тросник вверх по течії до газопроводу поблизу с. Мала Копаня (ур. Городище) у Виноградівському районі; – від залізничного мосту- – п/зн №361 вверх по течії до п/зн №355 – околиця с. Мінеральне Ужгородського району;
 
На р. Уж : від державного кордону з Словаччиною вверх по течії до автотранспортного мосту «Боздошский» в м. Ужгород; – від автотранспортного мосту по об’їзній дорозі м. Ужгород вверх по течії до автотранспортного мосту в с. Оріховиця, Ужгородського району; – від підвісного мосту біля греблі до підвісного мосту оздоровчого табору УжНУ «Скалка» (околиця с.Кам’яниця, Ужгородського р-н); від навпроти ресторану «Турянська Долина» до автомобільного мосту через р. Уж в м. Перечин.
 
На р. Латориця: – від автотранспортного мосту «Паланківський» (м. Мукачево) вниз по течії до пішохідного мосту ДПС через р. Латориця (спостережна вежа) околиця с.Соломоново Ужгородського району.
 
На р. Боржава: – від автомобільного мосту, околиця с.Бене Берегівського району вверх по течії до залізничного мосту «вузькоколійки» через р. Боржава, поблизу с. Шаланки Виноградівського району; На озері «Андріївське-Ліанка» в межах лісового масиву від місця зони відпочинку в сторону дамби (шлюзу)правий берег, і від дамби до початку галявини (межа лісового масиву) з лівого берегу в Ужгородському районі; На ставу №1 (нижній) в с.Великі Береги вздовж дамби та зони відпочинку. Берегівського району; На водосховищі «Горбок», за винятком ділянки берегової лінії прилеглої вздовж: лісового масиву з сторони с. Дунковиця та затоплювана територія з другої сторони автодороги Мукачево-Хуст між с.Дунковиця та с. Доробратово Іршавського району.
 
Протягом періоду нересту риби та розмноження інших водних живих ресурсів забороняється господарська діяльність на рибогосподарських водоймах, у їх руслах та прибережній охоронній смузі. Зокрема, – Забір піщано-гравійної суміші та річкового каміння з русла та прибережної охоронної смуги рибогосподарських водойм; – Трелювання лісу гірськими річками та потоками, розміщення верхніх складів у руслах та прибережній охоронній смузі рибогосподарських водойм; – Миття автотранспорту в річках, гірських річках, потоках, озерах, водосховищах та їх водоохоронних смуг; – Забруднення рибогосподарських водойм та їх водоохоронних смуг, промисловими і господарсько-побутовими стоками та сміттям; – Використання плавзасобів, за винятком суден, що здійснюють патрулювання (рятувальних, державних рибоохоронних та прикордонних органів); – Інші роботи і діяльність, що спричиняють (можуть спричинити) порушення гідрологічного та гідрохімічного режиму водойм (проведення сільськогосподарських, лісогосподарських, лісозаготівельних, руслоочисних та інших робіт, експлуатація та пересування транспортних засобів по руслах водних об’єктів).
 
Прес-служба Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Закарпатській області