Закарпаття: На добудову Іршавського пологового будинку виділили ще більше мільйона гривень

Мільйон 200 тисяч гривень виділили депутати обласної ради на останній сесії для добудови пологового відділення Іршавської центральної районної лікарні. Ще півмільйона додали депутати районної ради. Цих коштів достатньо, щоби вже цьогоріч здати об’єкт в експлуатацію, – переконаний депутат обласної ради Максим Хохлов.Пологове відділення Іршавської райлікарні почали зводити як інфекційне ще у 1993 році. Згодом прийняли рішення перепрофілювати його на пологове. Тоді через брак коштів роботи призупинили, відновивши їх у 2008 році. Загалом, на будівництво було використано більше трьох мільйонів гривень.

Кількість пологів на Іршавщині за останні п’ять років суттєво збільшилася – з 800 у 2004-тому до 1300 – у 2010 -ому році. Тому будівництво нового відділення дуже на часі. Наразі в будівлі виконуються внутрішні роботи, стан готовності об’єкта – понад 90 відсотків, повідомили Інтернет-виданню zakarpatpost.net у прес-службі області.

Відділення буде розраховане на 60 ліжок. Заплановано облаштувати нові операційні, індивідуальні палати, оснащені санвузлами, душовими кабінами, спеціальними ліжками. Також передбачається створити всі умови для впровадження новітніх технологій, рекомендованих Всесвітньою асоціацією гінекологів та Міністерством охорони здоров’я України.

– Довгобуд, який почали зводити майже 20 років тому вже до кінця цього року буде здано в експлуатацію. Цей заклад в першу чергу стане подарунок для майбутніх мам. Водночас відкриття нового пологового відділення дозволить лікарям значно покращити якість надання медичних послуг породіллям Іршавщини, – констатує депутат облради Максим Хохлов.

zakarpatpost.net