Ужгород: Художники Закарпаття проведуть благодійну виставку-продаж на допомогу дитячому санаторію “Малятко”

У п’ятницю, 15 квітня, о 17.00, у “Кантрі-клубі” (вул.Запорізька, 2-а) відбудеться передвеликодня “Мистецька толока”. 22 закарпатські художники нададуть свої роботи для благодійної виставки-продажу, кошти від якої будуть перераховані Закарпатському спеціалізованому дитячому санаторію “Малятко”.

Громадська організація “Культурний простір” запевняє, що цього разу можна буде придбати за помірною ціною не тільки картини відомих та молодих митців, але й автентичні домоткані скатертини, стародавній посуд.

Директор санаторію “Малятко” Галина Мороз на прес-конференції у прес-центрі “Закарпаття” розповіла, що в їхньому закладі оздоровлюються понад тисячу дітлахів на рік. І серед усіх дитячих хвороб 75% припадає саме на патологію органів дихання, що є спеціалізацію санаторію. Нині “Малятко” гостро потребує реконструкції лікувально-діагностичного корпусу, на що необхідно понад два мільйони гривень.

Ясна річ, коштів від “Мистецької толоки” на це далеко не вистачить. Але іноді важливо зробити перший крок, аби привернути увагу до загальнообласної проблеми.

Олександр Гаврош, Закарпаття онлайн