Віталій Кличко в Ужгороді: “Закон про червоний прапор – це спроба нав’язати українцям антидемократичну ідеологію”

Прийнятий Верховною Радою закон про обов’язкове вивішування червоного прапору в якості знамені Перемоги – це спроба влади нав’язати громадянам ідеологію, що суперечить демократичним принципам. Про це заявив 6 травня в Ужгороді під час робочого візиту лідер партії «Український Демократичний Альянс за Реформи» Віталій Кличко.

«Закон про обов’язкове вивішування червоного прапору в якості знамені Перемоги парламент прийняв без урахування позиції українського суспільства, без вивчення різних точок зору. Ми вважаємо, що за цим рішенням стоїть спроба встановити у державі ідеологію, що не відповідає демократичним принципам», – сказав політик.
Кличко додав, що така політика неприпустима, адже вона поглиблює розкол країни за політичними та ідеологічними вподобаннями. «Партія «УДАР» попереджає – такі дії є вкрай небезпечними і загрожують цілісності країни та соціальній стабільності», – підкреслив Віталій Кличко.
У той же час Віталій Кличко вважає, що святкування Дня Перемоги має важливе суспільне значення для України. «Але це не означає, що не треба сповідувати принцип поваги до різних точок зору в суспільстві. Під час Другої Світової війни українці воювали у різних арміях, під різними прапорами, але сьогодні ми маємо зрозуміти, що Перемогу здобули не прапори, не вожді й не гасла. Перемогу здобули звичайні люди, які, воювали за Батьківщину, за свободу своїх дітей, за наше з вами майбутнє», – наголосив лідер «УДАРу».
“Конфликты и законы”