Закарпаття: Сьогодні у селі Чомонин проходить фестиваль “Сорго”

Сьогодні,  у селі Чомонин, що на Мукачівщині, проходить районний фестиваль «Сорго». Батьківщиною рослини сорго є Екваторіальна або Північно-Східна Африка.Захід має на меті популяризацію місцевого ремесла, зміцнення та обміну знаннями, культурними та народними традиціями, особливостями, досвідом, повідомили Інтернет-виданню zakarpatpost.net у прес-службі Мукачівської РДА.

Цього року фестиваль проводитиметься разом зі святом – Днем села. Програмою передбачено – виставка продукції, виготовленої із сорго, виступи угорських колективів самодіяльності, а також спортивні змагання.

Фестиваль розпочнеться о 14.00 за київ. часом. Місце проведення: стадіон села Чомонин.

Довідка zakarpatpost.net

Сорго (Sorghum) — рід одно- та багаторічних рослин родини тонконогових, що охоплює до 50 дикоростучих і культурних видів, поширених переважно у тропічних і субтропічних країнах, з яких кілька видів культивуються людиною. Економічно найважливіший вид — звичайне або цукрове сорго, зерно якого використовують для споживання, на фураж та для переробки на мелясу, крохмаль і спирт. Ця рослина широко вирощуться в Азії (в південно-західній частині), Африці (екваторіальна й південна), Південній і Північній Америці, Європі (на півдні континенту), Австралії.

Батьківщина сорго — Екваторіальна або Північно-Східна Африка. Похідними центрами походження вважають Індію і Китай, звідки воно було завезено в інші країни. У Індії сорго вирощують з 3-го тисячоліття до нашої ери, у Китаї та Єгипті — з 2-го тис. до н. е. В Європу культура була завезена в 15 столітті, до Америки в 17 столітті. Сорго відвіку вирощують в Середній Азії. На півдні Східної Європи — з 19 століття.

zakarpatpost.net