Закарпаття: В Ужгороді під час бійки на дискотеці зарізали хлопця

На дискотеці, котру організовує один з престижних ужгородських ресторанів, завжди велелюдно. Молодь полюбляє «відірватися» тут  під сучасні музичні композиції, супроводжуючи свій активний відпочинок свіжими прохолодними напоями. Дехто, правда, надає перевагу сорокаградусній. Нічого в цьому поганого немає, при умові – якщо є розум.

Недавно тут зібралося також чимало відвідувачів. Звісно, не обійшлося без спиртного. Раптом двоє хлопців з компаній, котрі відпочивали поруч,  щось між собою не поділили. Сьогодні ніхто вже й до ладу не може пригадати, через що виникла суперечка. Молоді люди спершу намагалися обмежитися лише словесними аргументами, взаємними образами, але потім цього видалося комусь замало. І після заклику: «Вийдемо, поговоримо!» ворогуючі сторони подалися за межі території розважального закладу.

В одній з компаній був і 19-річний ужгородець. Спершу він спостерігав, сидячи за столиком, за подіями, що стрімко розгорталися. Однак, почувши, що «наших б’ють», вирішив і собі проявити зайве геройство  та долучитися до бійки. Юнак чомусь про всяк випадок озброївся невеличким ножем. Він швидко злився з натовпом, де вийняв холодну зброю і штрикнув нею у груди одного з опонентів, 21-річного жителя обласного центру.

Поява першої, так би мовити, серйозної крові вгамувала пристрасті. На місце події викликали «швидку». Потерпілого хлопця доставили в обласну клінічну лікарню у досить тяжкому стані, де він, не приходячи до тями, помер. Це було близько п’ятої години ранку, правда, сама бійка виникла десь о третій ночі.

За словами медиків, удар виявився фатальним, він потрапив у самісіньке серце. Тож шансів на порятунок у хлопця практично не було. Лікарі сповістили працівників міліції. Стражі порядку спершу виїхали у медичний заклад, де від приятеля потерпілого, який супроводжував його, довідалися, що трапилося тієї ночі. Маючи опис зовнішності винуватця, міліціонери орієнтували колег з патрульної служби на його пошуки.

Насправді ж, зловмисник не збирався нікуди втікати. Він чекав появи людей у міліцейській формі на місці події. Хлопець, а це був уже згаданий 19-річний ужгородець, сам зголосився, зізнавшись у скоєнні злочину. Хоча тоді він і припустити не міг, наскільки серйозними виявляться наслідки його юначого бажання взяти участь у бійці.   Підозрюваний здогадувався, що за «поножовщину» йому потрібно буде відповісти, але те, що один зухвалий удар ножем обірве чиєсь ще зовсім юне життя, він явно не очікував. Тож уявляємо, яким потрясінням стала для нього звістка про смерть потерпілого.

Працівники міліції опитали майже усіх очевидців та учасників цієї бійки. Речовий доказ – ніж вилучили, повідомила старший інспектор по зв’язках з громадськістю  Ужгородського міського управління УМВС Людмила Феєр. До речі, з’ясовується, звідки раптом  зброя  взялася у розпалі бійки. Підозрюваний затриманий і перебуває в ІТТ. Поки що порушили кримінальну справу за статтею 115 ККУ «Умисне вбивство», триває досудове слідство, не виключено, що під час його проведення кримінальна справа може бути перекваліфікована.

Ольга Стефанець

zak-umvs.gov.ua