Закарпаття: Берегівські вулиці асфальтують

Міський голова Берегова Іштван Гайдош не приховував свого задоволення від того, що ремонтуються ще кілька міських вулиць. Зокрема, в один із погожих днів ми виїхали на черговий об’єкт – районні шляховики асфальтували вулицю Шкільну (на це із бюджету виділено 504 тис. грн.), яка простянулася в бік Кутузова (остання виходить на Мочолівську).Не встигли ми розговоритися з дорожниками на чолі з виконробом Андрієм Матеєм, як до нашого невеличкого гурту приєдналася директор ЗОШ І-ІІІ ст. № 3 Магдалина Бачков.

Каже, що давно була потреба в дорожніх роботах на вулиці Кутузова, довжина якої 486 метрів, адже в ямах машинами кидало, немов м’ячиками. Просила від імені місцевих мешканців подякувати міській владі на чолі з І. Гайдошем за те, що знайшлися кошти для ремонту цих вулиць. Зараз ніхто навіть не пам’ятає, коли тут був ремонт – років 20-30 тому. А тим часом самосвали, німецькі асфальтоукладачі, багатотонні катки не припиняли роботу – розсипали, розрівнювали, утрамбовували полотно (друге фото). Можемо засвідчити, що все це робиться на совість…

Ось бригада шляховиків, яку очолює Георгій Попов, на мить вишикувалася, аби автор цих рядків зробив світлину (третє фото). У дні асфальтування цієї вулиці тут призупинили рух автомашин – кількасантиметровий шар “насипу” має затверднути. Берегівчани-водії, місцеві люди вельми раді, що нарешті й тут зроблено ремонт, а коли буде заасфальтовано вулицю Кутузова, де роботи обійдуться у 840 тис. грн., то оновиться майже цілий кілометр. Тракт буде гладенький, хоч бери та коти по ньому яйце! Ширина асфальту – стандартна, тобто 6 метрів.

На запитання, чи задоволений міський голова якістю цих робіт, І. Гайдош відповів ствердно, наголосивши, що коли все буде завершено, то саме сюди, в обхід центральної частини Берегова, і буде скеровано увесь транспортний потік. Це – добре! Зрештою, виїхавши на Мочолівську, можна взяти курс у бік однойменного села чи в напрямку Мужієва з виходом на Вилок.

Поменшає нервів, прокльонів, не так часто тут ламатимуться автівки. А другий бік медалі – це “жива” робота для колективу райШРБД, де у зв’язку з безгрошів’ям і кризою не так і густо із замовленнями. А далі будуть вишуковуватися гроші на ремонт інших доріг і вулиць, у чому зацікавлені як берегівський мер, так і депутати, всі мешканці нашого міста. Віриться, що доживемо до того часу, коли шляхи-дороги, а також площі й тротуари будуть європейськими…

МИХАЙЛО ПАПІШ, міська газета “Берегово”