Закарпаття: У Жденієві владика Мілан освятив 121-шу церкву

На Різдво Івана Хрестителя Преосвященний владика Мілан з архипастирським візитом відвідав парафію села Жденієво Воловецького району. Цього дня він освятив новий дерев’яний храм св. Івана Хрестителя та Покрова Пресвятої Богородиці. На свято зібралося багато людей не тільки з району, але і з сусідньої Словаччини, міста Меджилаборці, які свого часу подарували для парафії дзвін.

В часі Архієрейської Служби Божої, яку з владикою співслужили декан Воловецького деканату став. прот. Василь Гуйван та 12 священиків, єпископ уділив ієрейські свячення диякону Івану Голінці, випускнику УжБА, родом з Нижніх Воріт, повідомляє mgce.uz.ua

 

 

 

 

 

 

 

У своєму пастирському слові владика Мілан висловив вдячність Господу „за цей прекрасний день, за те, що допоміг побудувати гарний храм, який став перлиною цієї долини. Та найкращою оздобою Церкви є живі люди, не каміння чи дерево, з якого вона побудована, чи золото, яким прикрашена, але живі люди, які ходять до храму”.

В кінці Служби Божої Преосвященний владика Мілан подякував тим, хто доклався до будівництва нового дерев’яного храму св. Івана Хрестителя і Покрова Пресвятої Богородиці та нагородив благодійників Архієрейськими грамотами.

До слова, це 121-ша церква в єпархії, яку владика Мілан освятив за час свого архієрейського служіння.

zakarpatpost.net