В Україні закінчилися вакцини для щеплень дітей

У МОЗ повідомили, що поки що вакцин на території України немає через невиконання графіку закупівель. Календарі щеплень порушені. Міністерство охорони здоров’я заявило, що зараз в Україні практично немає вакцин для проведення щеплень дітям у зв’язку з тим, що графік їх закупівлі було порушено.

Як повідомила перший заступник глави МОЗ Раїса Моісеєнко, нещодавно було закуплено вакцини на 108 млн гривень і тільки почалися перші поставки, тому в регіонах їх фактично немає.

“Вакцин нині на території (України) немає, тому що їх не закупили вчасно… тому батькам варто чекати, тому що їх немає й у більшості приватних клінік”, – сказала вона.

За словами чиновниці, ця ситуація вже позначилася на графіку щеплень і міністерство підготувало проект наказу про новий календар щеплень, включаючи інструкції для лікарів про дії в ситуації, що склалася.

“Уже опрацьовано весь обсяг календаря щеплень і плюс всі доповнення педіатрам… Сьогодні порушено календарі щеплень у багатьох дітей. Що робити із цими дітьми: що робити в першу чергу, що в другу? На жаль, попередній календар щеплень не дав із цього приводу роз’яснень”, – зазначила Моісеєнко.

Вона висловила сподівання, що протягом місяця наказ буде зареєстровано у Міністерстві юстиції.

tsn.ua