В Ужгороді відроджують водограй в альпінарії

В Ужгороді працюють над відродженням водограю в альпінарії. Потічок і озерце близь пам’ятника класикам закарпатської шкоди живопису Бокшаю та Ерделі незабаром оживе. Уже виконано гідроізоляцію озерця, нині працюють над облаштуванням системи, котра б постачала водою каскадний потічок.

Свого часу він діяв звичайним чином: вода струменіла з мережі і в стічну каналізацію. Нині ж систему налагоджують так, аби вона працювала “закритим циклом”. Для цього в альпінарії й працює важка техніка, адже там споруджують насосну станцію.

Головний інженер КП “Ужгородський Водоканал” Михайло Брежнєв каже: “Влаштовуємо систему оборотної подачі води, встановлюємо надійний енергоощадний насос. Строки заявлені – за тиждень маємо впоратися!”.

Тож альпінарій має ожити іще задовго до Дня міста, який, нагадуємо, відзначатиметься 18 вересня. Утім, в цьому куточку заплановані, окрім відновлення водойми, й інші роботи для облагородження знакового для ужгородців місця.

Тим часом служби вже беруться і за відродження фонтану на вул. Гойди (близь економічного факультету УжНУ й обласного управління статистики) – насос для нього фонтану вже придбаний за спонсорські кошти. А водограй в альпінарії, до відродження якого також долучається меценат із небайдужих ужгородців, має ожити вже найближчої п’ятниці – на цей день запланований пробний запуск, – повідомили zakarpatpost.net у прес-службі міської ради.