Закарпаття: Чи існує модельний бізнес у нашому краї?

Учасниками прес-конференції, яка стосувалася розвитку модельного бізнесу в Україні та на Закарпатті стали Вероніка Вовчук – “Queen of the World 2009”, директор міжнародної модельної агенції “One Models Agency” та Петро  Мацак – Містер Україна 2010, керівник філії “One Models Agency” на Закарпатті.

Як розповіла Вероніка Вовчук, Міжнародна модельна агенція “One Models Agency” була заснована в Києві одразу ж після перемоги Вероніки на конкурсі “Queen of the World 2009”. У червні цього року філія агенції з’явилася і в Ужгороді. На даний момент філії агенції відкрито в Івано-Франківську та в Херсоні.

У модельній школі, яку відкрила закарпатська філія агенції “One Models Agency” та аналогів якій на Закарпатті поки що нема, зараз навчається перший набір учнів (9 дівчат та хлопець), які проходять доволі сильну школу у іменитих вчителів. Дефіле, хореографія, акторська майстерність, етикет, основи модельного бізнесу, здорове харчування – цим азам перш за все навчають у школі майбутніх моделей.

Після навчання, яке триватиме 2 місяці, випускники отримують портфоліо та сертифікат, який реєструється в базі даних у київському офісі і який відкриває молодим моделям двері до роботи в міжнародних агенціях за кордоном. Модельна агенція має договір із Словакією, Чехією, Росією та Швейцарією про подальшу співпрацю та
відкриття своїх філій. В центральному офісі в Києві працює міжнародній букінг, який відправляє дівчат, які мають контракт з агенцією, в міжнародні агенції Англії, Германії, Франції, Італії, США, Кореї та інших країн. „Це хороша можливість для, скажімо, дівчат із Закарпаття вийти на модельний ринок у Києві – поділилася Вероніка Вовчук. – В нашій закарпатській базі є близько 100 моделей. Агенція працює по напрямку фото та подіумного модельного бізнесу, зйомки в рекламі та кіно. Тобто старт наші моделі отримують хороший”.

„Нещодавно ми отримали 5 ліцензій на найбільш топові конкурси – додав Петро Мацак. – це «Little Miss & Mister EUROPE», «Miss Globe», «MISS YOUNG INTERNATIONAL», «MISTER TOURISM QUEST», «MISTER INTERNATIONAL» та «Miss Princess of the World»”

Молодій дівчині чи хлопцю, які марять подіумом, реалізувати себе в Закарпатті практично немождиво, рівень розвитку модельного бізнесу в нас украй низький. Як пояснили учасники прес-конференції, надто мала область та далеко не ті оберти, які могли б посприяти активнішому розвитку модельної справи.

Прес-центр «Закарпаття»