Закарпатська Іршавщина до нового навчального року готова?

Днями відбулось засідання президії районної ради. Депутати проаналізували готовність шкіл району до нового навчального року, а також надали пропозиції щодо нагородження нагрудним знаком “За розвиток Іршавського району” до Дня незалежності України. У “Різному” обговорили створення єдиного підприємства лісового господарства.

За словами заступника начальника відділу освіти РДА Андрія Андрішка, нині у всіх навчальних закладах проведені поточні ремонти. Свою оцінку цим роботам дасть спеціальна освітянська комісія, до складу якої ввійдуть і представники райдержадміністрації, райради, санепідемстанції, пожежної частини. Графік виїздів комісії вже доведений до відома керівників навчальних закладів. До 5 вересня відділ освіти райдержадміністрації планує погодити тарифікацію вчителів. 

Аби своєчасно розпочати опалювальний сезон, наразі ремонтують старі аварійні котли у Довжанській, Сілецькій, Кам’янській ЗОШ І-ІІІ ступенів, склали кошторис на їх заміну в Дешковицькій, Заболотнянській ЗОШ І ступеня, Греблянській, Горбківській, Колоднянській ЗОШ І-ІІ ступенів, Дубрівській ЗОШ І-ІІІ ступенів, ДЮСШ, райСЮТур. Зроблено капремонт даху Брідської ЗОШ І-ІІІ ступенів, додаткового приміщення Греблянської ЗОШ І-ІІ ступенів, виготовлено проектно-кошторисну документацію на опалення та встановлення котла на дровах у Загатянському МНВК.

Однак є в сфері освіти низка проблем. На них вказали й депутати райради. Вкрай складною залишається ситуація із санвузлами у Кам’янській ЗОШ І-ІІІ ступенів та Малораковецькій ЗОШ І-ІІ ступенів, покриттям підлоги у спортзалі Загатянської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Як вкотре наголосив голова райради Станіслав Сухан, від керівника школи залежить вирішення багатьох проблем. Поки є зауваження до їх господарювання. Не виправданий підхід до програми “Шкільний автобус”. Цей транспорт потрібно ремонтувати централізовано, а не кустарним методом, в неробочий час зачиняти в одному гаражі, а не в когось вдома, — підсумував голова райради.   Порушили народні обранці й питання “омолодження” спеціалістів. Для цього у сфері освіти зроблять кадровий аналіз.

До Дня незалежності нагороджуватимуть нагрудним знаком “За розвиток Іршавського району”. Скільки претендентів і кого саме, визначили на президії райради. Нагороду отримає п’ятеро наших земляків. Це будуть представники духовенства, освіти, культури, медицини, місцевого самоврядування. Станіслав Сухан зазначив, що вибір зробити було непросто. Підійшли до нього виважено, попередньо визначившись із критеріями, повідомляє сайт Іршавської районної ради.

karpatnews.in.ua