До Печерського суду звезли понад тисячу “беркутівців” з усієї країни

Територію навколо Печерського суду, де проходить засідання по кримінальній справі Тимошенко, охороняють близько тисячі силовиків. На вулиці Богдана Хмельницького неподалік від наметового містечка прибічників Юлії Тимошенко знаходиться близько 1000 співробітників міліції з різних регіонів України.

Судячи з номерів автобусів, “Беркут” прибув з різних областей країни. Десятки автобусів з міліціонерами знаходяться на вулиці Богдана Хмельницького, що примикає до Хрещатика.

На вулиці Хрещатик знаходяться, в основному, військовослужбовці та особовий склад главку міліції.

Нині прохід по центральній вулиці столиці відносно вільний. Перекриті дві смуги руху в сторону Бесарабської площі.

На вулиці Хрещатик знаходиться декілька сотень прибічників Тимошенко, які прийшли її підтримати. Як і раніше стоять намети з табличками про те, що це приймальні народних депутатів.

Нагадаємо, 5 серпня Юлію Тимошенко заарештували в залі Печерського райсуду Києва на вимогу обвинувачення та доставили до Лук’янівського СІЗО. Її звинуватили у неповазі до суду.

В неділю, 7 серпня, захист Тимошенко звернувся до Апеляційного суду Києва зі скаргою на постанову Печерського суду про зміну для неї запобіжного заходу з підписки про невиїзд на арешт.

Тимошенко проходить обвинуваченою у так званій “газовій справі”. Їй інкримінують перевищення службових повноважень під час підписання контрактів на постачання і транзит газу між Україною та Росією в 2009 році.

tsn.ua