Ціна золота перевищила позначку у 1700 доларів

На біржі Гонконгу золото побило психологічну цінову планку у 1,7 тисячі доларів за унцію. Ціна золота на біржі Гонконгу в понеділок, 8 серпня, встановила новий ціновий рекорд, перевищивши важливу психологічну позначку в 1700 доларів за унцію.

Вранці на торгах була зафіксована рекордно висока ціна на золото – 1704,8 долара за унцію. До 8:00 золото подорожчало на 52 долари.

У цей же час азіатські фондові ринки демонструють негативну динаміку, причиною якої стало зниження S&P кредитного рейтингу США з максимального ААА до АА + на тлі побоювань, пов’язаних зі зростанням дефіциту бюджету країни.

Стурбовані можливими наслідками зниження кредитного рейтингу США інвестори в пошуках “тихої гавані” з новою силою почали вкладати кошти в золото.

Низка аналітиків вже чекає зростання ціни на золото до 1725 доларів за тройську унцію в короткостроковому періоді.

Зростання цін на золото в 2010 році на 30% стало рекордним, за перше півріччя 2011 року дорогоцінний метал подорожчав на 5,3%, в липні підвищення його вартості становило 8,5%.

Основними факторами підтримки вартості золота, яке розглядається інвесторами як більш надійна альтернатива нестабільним валютам і схильним до серйозних коливань акціям компаній, залишаються боргова криза в Європі і прискорення інфляції в різних країнах.

Нагадаємо, що за даними Міністерства фінансів США, після підвищення гранично допустимої планки заборгованості, державний борг у США перевищив 100% від обсягу валового внутрішнього продукту (ВВП) країни.

tsn.ua