У Макіївці проходить церемонія прощання з Джарти

Імовірно, після 12.00 в Макіївку прибуде президент Віктор Янукович. Джарти буде похований на Козачому кладовищі міста.

У місті Макіївка Донецької області, проходить церемонія прощання з главою Ради міністрів АР Крим, почесним жителем Макіївки Василем Джарти. Як відомо, Джарти помер в ніч на 17 серпня в Криму внаслідок важкої хвороби.

Біля Театру юного глядача Макіївки, в якому встановлено труну з тілом Джарти, зібралися близько 1000 чоловік. Багато з них з великими букетами квітів та вінками, пов’язаними траурними стрічками з написами.

Центральна вулиця міста Леніна, де знаходиться театр, перекрита. До театру пропускають тільки машини, що беруть участь у жалобній церемонії. У Макіївці приспущені державні прапори і все перев’язані траурними стрічками.

Труну встановили у фойє на другому поверсі театру, поруч з ниею – найближчі родичі кримського прем’єра. На їхнє прохання фото-та відеозйомку в цьому залі заборонили.

Передбачається, що прощання з Джарти в театрі закінчиться близько 12.00. Потім труну перевезуть в Свято-Георгіївський собор Макіївки, де пройде обряд відспівування.

Імовірно, після 12.00 в Макіївку прибуде президент Віктор Янукович. Джарти буде похований на Козачому кладовищі міста.

Василь Джарти народився 3 червня 1958 року в селі Роздольне Старобешівського району Донецької області. Закінчив Донецький політехнічний інститут і магістратуру держуправління Донецького державного технічного університету. Був мером Макіївки, першим заступником губернатора Донецької області, народним депутатом від Партії регіонів у Верховній раді V та VI скликань, очолював міністерство охорони навколишнього середовища (у 2006-2007 роках). З березня 2010 року – голова Ради міністрів АРК.

tsn.ua