Закарпаття: Пологове відділення у Іршаві відкрили без анонсованого візиту Віктора Балоги

Сайт МНС області розповсюдив інформацію, що за дорученням Миколи Азарова, міністр надзвичайних ситуацій Віктор Балога, який є куратором області в Уряді, відкриє пологове відділення Іршавської районної центральної лікарні. Але відкривав його лише губернатор Ледида…

У суботу, 20 серпня, відділення урочисто відкрили голова облдержадміністрації Олександр Ледида, керуючий справами виконавчого апарату обласної ради, депутат обласної ради Михайло Попович, керівництво району.
Пологове відділення Іршавської райлікарні почали зводити як інфекційне ще у 1992 році. Згодом прийняли рішення перепрофілювати його на пологове. Тоді через брак коштів роботи призупинили, відновивши їх у 2008 році. Зводили об’єкт як за рахунок державної скарбниці, так і коштом області. Загальна вартість робіт – трохи більше 7,7 млн. гривень

Нове відділення розраховане на 38 ліжок. Тут облаштовано операційні зали, індивідуальні палати, оснащені санвузлами, душовими кабінами, спеціальними ліжками. Створено всі умови для впровадження новітніх технологій, рекомендованих Всесвітньою асоціацією гінекологів та Міністерством охорони здоров’я України.

Як повідомила головний лікар Іршавської районної лікарні Оксана Петах минулоріч в закладі народилося 1262 дітей, із них 15 – двійнят . Із 2006 року пологове відділення та жіноча консультація сертифікована на звання «Лікарня, доброзичлива до дитини», а в 2009 році підтверджено цей статус та вручено диплом ВООЗ ЮНІСЕФ.

Лікар вважає, що нове відділення є чудовим подарунком для майбутніх мам, і запевняє: завдяки новітній апаратурі вдасться значно покращити якість надання медичних послуг породіллям.

Після церемонії перерізання символічної стрічки керівництво області та району оглянули будівлю лікарні, маніпуляційні кабінети, операційні та пологові зали, повідомили zakarpatpost.net у прес-службі облради.