Австрійська компанія запровадить європейську систему збору сміття в Ужгороді

Австрійська компанія “АВЕ-груп”, починаючи свою роботу в Ужгороді, в першу чергу налагодить систему селективного збору сміття.
Про це повідомив керівник “АВЕ-груп” магістр Гельмут Бургер під час зустрічі з керівниками обласного центра Закарпаття, на якій йшлося про початок реалізації нового проекту в комунальній сфері міста – роздільного збору та вивозу побутових відходів, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.

За словами Гельмута Бургера, нині така практика вже запроваджена у Виноградові, де на 4 площадках встановлено 8 контейнерів для збору побутових відходів селективно: окремо папір і пластик, у Хусті-на 3 площадках встановлено 18 контейнерів, а також у Мукачеві.

До речі, як зазначив керівник компанії, за динамікою зростання Мукачево одне з кращих у системі АВЕ в Європі. Тут понад 87 відсотків мукачівців уклали договори з підприємством на вивезення сміття. А у Мукачівському районі є такі населенні пункти, в яких з підприємством співпрацюють всі без винятку мешканці. До кінця ж вересня до 20 сіл, де працює австрійська фірма, приєднаються ще три населенні пункти.

Серед першочергових завдань, які поставила перед собою компанія – початок роботи в Ужгороді. Вже у жовтні АВЕ придбає автомобіль для збору будівельних відходів, який на зиму можна буде переоблаштувати для прибирання доріг від снігу. Навесні 2012-го для прибирання вулиць буде закуплено потужний автомобіль-пилосос вартістю 150 тисяч євро. Згодом така ж техніка запрацює і в інших містах області, які обслуговує АВЕ.

“АВЕ незабаром працюватиме в Ужгороді. На сьогоднішній день ми інвестували в очищення Закарпаття від сміття не один мільйон євро, ми готові й надалі реалізовувати цей інвестиційний проект”,- зазначив магістр Гельмут Бургер.

АВЕ груп – дочірнє підприємство державного акціонерного концерну у Верхній Австрії (Energie AG), є одним із провідних лідерів на ринку з утилізації відходів у Центральній і Східній Європі. Підприємство налічує в цілому 5400 співробітників у 160 філіях. В дев’яти країнах Європи, де є філії АВЕ знаходяться та обслуговуються в цілому 7,5 мільйона приватних клієнтів та 85000 підприємств і організацій.

Вихід групи АВЕ у 2006 році в західноукраїнський регіон став першим кроком на шляху впровадження сучасного управління відходами у регіоні та Україні в цілому. Спільні підприємства АВЕ у містах західної України, серед яких – Виноградів, Коломия – слугували основою для початку роботи фірми АВЕ у західному регіоні та створення АВЕ Умвельт Україна. В 2009 році було створено ТОВ “АВЕ Мукачеве”.

ukrinform.ua