Міській владі Ужгорода екологи вручать енергозберігаючу лампочку та каналізаційний люк

У суботу, 24 вересня, в Ужгороді відбудеться акція „Рухай планету”, яка націлена на привернення уваги до екологічної ситуації. Захід розпочнеться з флешмобу на площі Театральній, а продовжиться ігровим квестом.

Як розповіла  співорганізаторка акції Юля Дичка, окрім глобальних проблем довкілля молодь також переймається й проблемами міста.

„Наша акція першочергово має наголосити на важливості дбайливого ставлення до планети та її ресурсів, які стрімко вичерпуються. Ми хочемо нагадати, що сучасні люди споживають забагато, значно більше, ніж їм потрібно. Однак крім висвітлення цих питань ми прагнемо також привернути увагу міської влади до проблем нашого міста. Зокрема, ми вручимо міським чиновникам енергозберігаючу лампочку, як символ того, що потрібно нарешті вирішити проблему з освітленням вулиць.

Також, в рамках квесту, учасники отримають мапи з різними вулицями, на яких треба буде знайти відкриті люки та, вставивши у них прапорець, сфотографувати і позначити на карті. Пізніше ми передамо ці світлини та символічний каналізаційний люк міській владі” – поділилася Юля Дичка.

karpatnews.in.ua