Кращий дзюдоїст області битиметься за Україну в Бельгії

Дзюдоїст Владислав Діброва, студент Закарпатської філії Київського славістичного університету, захищатиме честь України на юніорському чемпіонаті Європи в Бельгії, а 12-13-річні наші спортсмени стали кращими в Словаччині.

У той же час Ужгород на повну готується до престижного міжнародного турніру, який пройде в ПАДІЮНі. І таких хороших новин від місцевого дзюдо, яке приносить багато слави регіону, останнім часом чимало.

Як розповів старший тренер збірної краю Віктор Калінін, 14 вересня лідер місцевої збірної, майстер спорту, володар останнього Кубка Європи у категорії до 100 кг Владислав Діброва взяв участь в юніорському чемпіонаті Європи в Бельгії (на час виходу газети результати ще не були відомі. Про них ви дізнаєтеся у наступному номері. – Ред.). Зрозуміло, що тренерський склад розраховує на успішний виступ нашого спортсмена, але прогнозувати його результат не береться.

Крім того, в обласному центрі зараз доволі активно готуються до власного міжнародного турніру серед кадетів (хлопці та дівчата 1996-1997 року народження) «Кубок Закарпаття» – одного з найпрестижніших у країні. До речі, таких змагань в Україні є лише два – в Києві та Ужгороді. Цей турнір буде проводитися ввосьме, і за цей час він встиг завоювати визнання в Європі. До речі, «Кубок Закарпаття» вже другий рік поспіль офіційно включений до календаря збірної України як відбірковий етап до наступного чемпіонату Європи.

Свою участь у змаганнях підтвердили 10 країн. Цілком можливо, що цього разу географія турніру розшириться.

www.mukachevo.net