Афганці погрожують Раді

Всеукраїнська громадська організація афганців “Ніхто крім нас” 14 жовтня проведе в Києві форум громадських організацій, головною темою якого буде питання про необхідність саморозпуску Верховної ради та проведення Всеукраїнської акції протесту.

Про це заявив член ГО “Ніхто крім нас” Борис Новожилов на прес-конференції в Києві.

Він зазначив, що якщо більшість організацій підтримають необхідність саморозпуску парламенту, то після визначення дати і місця акції протесту на вулиці з вимогами розпуску Верховної ради вийде велика кількість людей.

За словами Новожилова, до форуму будуть допущені тільки незалежні громадські організації, він пройде без участі політичних сил.

“Там поставимо два питання: про саморозпуск Верховної Ради і час проведення страйку – всеукраїнської акції непокори. Якщо депутати підуть під натиском української громади, це буде чудово з точки зору розвитку демократичного суспільства. На нашу думку, майбутня Рада за складом буде якіснішою. Депутати будуть пам’ятати, що парламент можуть розпустити не тільки за бажанням президента чи з політичних мотивів, а й силами народу”, – зауважив він.

“Афганці, які знають, що таке насильство, зброя і війна стануть живим щитом між владою і тими людьми, які прийдуть на Всеукраїнську акцію протесту вимагати розпуску парламенту. Якщо влада спробує застосувати силові варіанти, як ми бачимо це в останні час по розгону і так далі, то ми будемо захищати людей”, – заявив він.

Новожилов зазначив, що якщо на форумі буде прийнято рішення про необхідність саморозпуску парламенту, то депутатам буде необхідно його виконати, тому що саме громадські організації представляють товариство України. Він також зазначив, що якщо таке рішення буде прийнято, то на акцію протесту прийде набагато більше людей, ніж на акцію афганців 20 вересня.

“На цю акцію вийде вже не 2 тисячі афганців, які були біля Верховної ради, а я думаю це буде повна мобілізація людей”, – зазначив він.

Раніше афганці заявили про початок всенародного страйку 14 жовтня.

Нагадаємо, 27 вересня афганці, чорнобильці та діти війни погрожували перекрити дорогу патріарху Кирилу до Чернівців. Також пільговики пригрозили Верховній раді новими акціями протесту.

20 вересня учасники мітингу під Верховною радою намагалися прорватися до будівлі парламенту і навіть дісталися до дверей Ради. Щоб зупинити протестуючих, охорона заблокувала двері в парламент металевими засувами.

Віце-прем’єр Сергій Тігіпко вийшов до мітингувальників під Верховною радою і заявив, що без їх представників ніякого рішення щодо зміни пільг не буде.

tsn.ua