У Тернополі ініціювали створення руху Захопи Банкову

Депутат Тернопільської обласної ради Степан Барна ініціює створення в Україні громадського руху Захопи Банкову.

Про це повідомив 17 жовтня політик.

“Сьогодні по світу поширюється рух Захопи Уолл-Стріт. Щодня сотні тисяч американців, італійців, англійців виходять на вулиці з протестами. Ці акції аполітичні. Їхня мета – соціальна справедливість. Тому я сьогодні звернувся з відкритим листом до українських громадських організацій створити в Україні аналогічний мирний протестний рух – Захопи Банкову”, – зазначив Барна.

За його словами, у світі поштовхом до таких акцій став “вселенський егоїзм” верхівок, що управляють, які під час економічної кризи рятують фінансові піраміди, банки і корпорації, а сотні тисяч простих працівників викидають на вулицю. В Україні, на думку політика, ситуація аналогічна.

“Енергетичним монстрам списують борги за наш рахунок, за наш рахунок проводять рекапіталізацію комерційних банків, за наш рахунок беруть кредити МВФ. Терпітимемо? Українці повинні сказати владі Досить!”, – підкреслив Барна.

Як повідомлялося, у минулі вихідні десятки тисяч людей по всьому світу підтримали акцію проти існуючої фінансової системи, що почалася у Нью-Йорку, отримала назву Захопи Уолл-Стріт. Маніфестації пройшли у 850 містах світу.

ua.korrespondent.net