Наскільки готові до роботи нові котельні Ужгорода

У середу, 19 жовтня, під керівництвом очільника Закарпаття Олександра Ледиди відбулась нарада щодо ситуації з теплопостачанням в Ужгороді. У нараді взяли участь перший заступник керівника краю Іван Бушко, ужгородський міський голова Віктор Погорелов, його заступник Віктор Трикур, керівник «Закарпатгазу» Юрій Рибачок. Відразу після наради посадовці на власні очі переконалися наскільки готові до роботи нові котельні Ужгорода.

Головна тема розмови сьогодні – реальна ситуація щодо готовності нових модульних котелень Ужгорода  до роботи. На жаль, міська влада «вкластися» у раніше заявлені терміни – максимум до 25 жовтня подати тепло у всі школи та садочки обласного центра – не встигає. Досі невизначеними залишаються часові межі включення 10 котелень.  Віктор Погорелов запевнив: роботи ведуться безперервно і якісно. В останньому сумнівається керівник «Закарпатгазу» Юрій Рибачок. Головний газовик області готовий йти назустріч міській владі за умови, якщо на нові котельні буде надана вся технічна документація. В іншому разі про підключення газу до котелень не може бути й мови. Улагодити всі проблеми з документами очільник Ужгорода пообіцяв до кінця сьогоднішнього дня. До того ж, під час наради Олександр Ледида доручив створити робочий штаб, який займатиметься ситуацією з теплопостачанням в Ужгороді. Його очолить перший заступник керівника краю Іван Бушко.

Щоб на власні очі перевірити стан готовності нових котелень до роботи, учасники наради оглянули кілька з них: котельні, які мають обігрівати НВК «Престиж» по вул. Джамбула, школи №8, 12, 15, садочки по вул. Йокаї та Пр. Свободи. Ситуація всюди схожа – котельні готові тільки частково. Десь не вистачає димарів, десь досі не прокладені труби. Відтак, висновок однаковий: говорити, що об’єкти готові до роботи зарано.

До прикладу, в НВК «Престиж», де навчаються дошкільнята і школярі 1-4 класів, гріються електрообігрівачами:

– На батьківському комітеті ми прийняли рішення, що поки будемо користуватись електричними конвекторами. Обігрівачі приносять самі батьки. Тож поки жодних незручностей через відсутність опалення діти не відчувають. Зранку температура в класах – 18 градусів, а вдень – піднімається до 21-го, – розповіла журналістам директор закладу Наталія Гриценко.

– Конкретно у котельні цього навчального комплексу не вистачає димаря. Привезти його обіцяють вже за день-два. Загалом, схожі проблеми зараз у всіх модульних котельнях. Будемо сподіватись, що обіцянки міської влади закінчити роботи на всіх цих об’єктах до кінця тижня, справдяться, – резюмував очільник Закарпаття Олександр Ледида. І додав: обласна влада готова допомагати у вирішенні всіх проблемних питань.

Прес-центр ОДА