На Свалявщині закінчилися змагання з мотоциклетного спорту – командний кубок країн Центральної Європи з мотокросу

99 спортсменів з України, Польщі, Білорусі та Молдови з’їхалися до Закарпаття, щоб визначити кращих у 8 класах мотоциклів.
Відзначимо, що трасу на Свалявщині мали можливість випробувати як професіонали, так і ветерани мотоциклетного спорту, аматори та навіть діти. Родзинкою змагань стали виступи спортсменів на мотоциклах із колясками, повідомили zakarpatpost.net  у прес-центрі ОДА.

За словами одного з організаторів змагань Олександра Шовша, «колясочники» на території Закарпаття не виступали упродовж майже 30 років.

– Досі в області змагалися спортсмени групи Б з мотокросу. Зараз ми вийшли на більш високий рівень. Не виключаю, що у майбутньому на цій трасі проведемо й чемпіонат Європи. Втім, щоб прийняти змагання такого рівня потрібно передусім збудувати відповідну інфраструктуру,закритий парк, щоб комфортно могли розміститися спортсмени і т.д. Потенціал для цього є, бо й місце траси вибиралося з огляду на перспективу подальшої розбудови, – розповів Олександр Шовш.

Вітаючи учасників та гостей змагань, керівник краю Олександр Ледида висловив впевненість, що подібні змагання нададуть додатковий поштовх у розвиток мотокросу на Закарпатті.

– У нашій області традиції мотоциклетного спорту беруть початок ще з середини минулого століття. Сподіваюся, що змагання такого рівня дадуть ще один поштовх у подальшому зростанні майстерності та професійності закарпатських спортсменів, – зазначив Олександр Ледида.

Спортсмени ж, у свою чергу, трасою та рівнем змагань задоволені:
– Трасу вже випробував – на ній приємно змагатися. Тим паче, що виборювати нагороди сюди приїхало чимало серйозних суперників. Є навіть призери чемпіонату Європи, переможці змагань у Польщі, Білорусії та Україні. Тим вагоміша буде перемога, – поділився враженнями учасник змагань із Рівного Станіслав Огороднік.

zakarpatpost.net