Закриття закарпатських шкіл та лікарень – тільки на краще?

У Хустському районі Закарпаття, де триває «оптимізація» освітніх закладів, процес впирається у заборону на будь-які зміни з боку сільських громад.

«Люди чують, що лікарня чи школа закриватиметься і починають чинити опір. Ви повинні пояснити: ми здійснюємо впорядкування мережі», — сказав під час візиту до району заступник голови Закарпатської обласної державної адміністрації Іван Качур головам сільрад.

«Де закриється лікарня, там буде амбулаторія чи хоспіс. Щодо шкіл: заклади, де вчаться по кілька учнів практично надають послуги індивідуального репетиторства. Тут показник успішності тут мав би бути високим. Натомість – він вкрай низький. Проведіть контрольні роботи, проаналізуйте успішність учнів і покажіть реальну картину їх батькам. Гадаю, тоді вони зрозуміють, що дітям краще проїхати шкільним автобусом кілька кілометрів, але вчитися у повноцінній школі», – вважає посадовець.

Н його думку, проблема полягає у недостатній поінформованості населення, — повідомляють із прес-центру Закарпатської ОДА.