Угорський консул прочитав лекцію закарпатським студентам

Про особливості міжнародного права в країнах «Шенгенського простору» студентамУжНУ розповів консул Генерального консульства Угорської Республіки в місті Ужгород Денеш Балог.

Студентам юридичного факультету дипломат розповів про міжнародно-правове регулювання реалізації права на свободу пересування та вільний вибір місця проживання в країнах «Шенгенського простору». Особливу увагу консул звернув на адаптацію європейських правових стандартів в Угорщині. Денеш Балог розповів про труднощі, з якими стикалася сусідня країна в процесі виконання умов Шенгенської угоди, та шляхи їх подолання.

Під час зустрічі зі студентами консулу Генерального консульства Угорської Республіки в місті Ужгород продемонстрували офіс програм українсько-угорського науково-освітнього співробітництва, який успішно функціонує при юридичному факультеті УжНУ, допомагаючи угорськомовним студентам використовувати рідну мову в навчальному процесі. Декан факультету Василь Фазикош висловив сподівання на подальшу співпрацю з Генеральним консульством Угорської Республіки в місті Ужгород, оскільки зустрічі з дипломатами допомагають майбутнім юристам здобувати практичний досвід у сфері міжнародного права, – повідомили  у прес-службі УжНУ.