Перечинська недільна школа провела “Різдвяне поле чудес”

На початку програми благочинний Перечинського району протоієрей о. Володимир Грицько привітав присутніх із народженням Спасителя.
Крім традиційних колядок секретар місіонерського відділу Перечинського благочиння Віталій Чобаня, його дружина, вчитель Зоряна Чобаня та вчитель англійської мови Оксана Ганич з благословення правячого архієпископа Мукачівського і Ужгородського Феодора у святкові дні започаткували й організували для дітей цієї школи та їх батьків духовно-пізнавальну програму “Різдвяне Поле Чудес”.

Варто сказати, що справжньою несподіванкою стало для батьків проведення “Різдвяного Поля Чудес” із дорослими, адже як такої змоги підготуватися до нього не було. Це додало чимало емоцій.

Відбулися по три відбірні гри та фінал для молодшої та старшої груп, а також гри з батьками. Під час проведення цього чудового дійства діти та батьки мали змогу продемонструвати свої знання зі Святого Письма. У величезному захопленні та позитивних емоціях пройшли фінальні баталії. Варто було спостерігати, як діти гаряче вболівали за своїх батьків. Переможці у нагороду отримали ексклюзивний варіант “Закону Божого” та багато цінної духовної літератури в подарунок. Крім цього проходили й не менш цікаві інші конкурси. Наприклад, за одну хвилину потрібно було назвати найбільшу кількість пісних страв. Переможцеві цього конкурсу вручили велику кулінарну книгу з рецептами пісних страв.

Під час проведення усіх конкурсів жоден учасник не залишився без цінних подарунків. На завершення цього прекрасного дійства всі присутні співали колядки на українській та англійській мовах. Також батьки організували діткам солодкий стіл

– Приємно те, що незважаючи на втому, вдалося отримати величезне моральне та духовне задоволення від того, що у цей час всі присутні стали єдиною великою духовною родиною. — розповідає Віталій Чобаня. — Не було такого, що це твої чи мої діти. Були тільки наші діти, що справді відповідає християнській моралі.

— Я щиро вдячний керівництву Перечинського лісохімкомбінату, а також Мар’яні та Віталію Грабам, котрі виступили спонсорами проведення нашої чудової програми. — ділиться враженнями протоієрей Володимир. — Без їх допомоги проведення “Різдвяного Поля Чудес” було б досить проблематичним.

Його думку підтримує й одна з мам, котра взяла активну участь у “Різдвяному Полі Чудес” Мирослава Пекар, котра, зокрема, висловила щиру подяку від усіх батьків спонсорам свята Різдва Христового у недільній школі, о. Володимиру та вчителям цієї прекрасної школи за таке чудове духовне дійство. Усі присутні одноголосно висловили бажання провести разом й “Пасхальне Поле Чудес”.

Іван Ладжун, m-eparchy.org.ua