Закарпатські водії порушують правила найменше?

З січня по листопад 2011 року ДАІшники оштрафували водії-порушників на суму понад 665 млн гривень.
Найбільше порушують у столиці, повідомили у ДАІ. За 11 місяців 2011 року в Києві було виписано штрафів на 55,3 млн гривень.

Стосовно областей, то найбільшим штрафником стала Дніпропетровська, де автолюбителі наїздили штрафів на суму 54 млн грн. Друге місце займає Донецька – 46,9 млн грн, на третьому – Одеська – 39,3 млн грн.

Найменше порушують правила у Закарпатській області. Загальна сума штрафів за порушення ПДР склала 8,2 млн грн. Далі йдуть Сумська область – 12,5 млн грн та Рівненська – 13,8 млн грн.

Якщо говорити про боржників по оплаті штрафів, то тут лідирує Харківська область, тут оплачено 21,64 млн грн з 31,75 млн грн.

Нагадаємо, нещодавно у Верховній раді був зареєстрований законопроект, яким пропонується уніфікувати штрафи за порушення правил дорожнього руху.

Згідно з документом пропонується прибрати так звані “вилки” – коли за одне і те ж порушення можна накласти як максимальний штраф, так і мінімальний. Депутати пропонують лишити лише мінімальні санкції. На їх переконання, це дозволить знизити рівень корупції у ДАІ.

ТСН