Фінансування соціальних закладів в районах Закарпаття проаналізує спеціальна робоча група

За дорученням голови Закарпатської обласної ради Івана Балоги створено робочу групу, яка аналізуватиме стан фінансування соціальної сфери в сільських та селищних радах. У її складі – працівники виконавчого апарату обласної ради.

Цього тижня група вивчає стан справ у радах Тячівського району. Так, у вівторок, 31 січня, керуючий справами виконавчого апарату облради, депутат облради Михайло Попович провів зустріч з головою Тячівської райдержадміністрації, депутатом облради Михайлом Шелевером, головою Тячівської райради Михайлом Данилюком, Тячівським міським головою Іваном Ковачем, сільськими та селищними головами, депутатами місцевих рад. Йшлося про фінансування закладів соціальної сфери та органів державного управління в населених пунктах району.

Цьогоріч в області на державне управління передбачено виділити 41 відсоток коштів від минулорічного фінансування. Їх спрямовують на виплату заробітної плати працівникам сільських та селищних рад, а також на утримання дитсадків, бібліотек та бібліотечних установ. Робоча група має проаналізувати та опрацювати матеріали для відповідного реагування, підготовки звернення органів місцевого самоврядування до центральних органів влади щодо виділення для цих потреб фінансування в повному обсязі.

Згідно робочого плану цього тижня група побуває у дванадцяти населених пунктах Тячівського району. Протягом лютого група працюватиме і в інших районах області, повідомили у прес-службі Закарпатської облради.