В Ужгороді 16 лютого техніка і люди працюватимуть у цілодобовому режимі через сніг

В Ужгороді випало близько 25 сантиметрів снігу, негода триває, і місто – в умовах найряснішого снігопаду цього сезону. Міські служби мобілізовані, налагоджене цілодобове чергування, задіяна вся справна техніка.

О 17.30 у середу, 15 січня, міський голова Віктор Погорєлов скликав міський «штаб» за участю всіх комунальних та причетних до ліквідації негоди служб, аби отримати звіти про виконане і розставити акценти щодо завдань.

Так, мер звернув увагу на проблемні місця, як то підйоми, та загалом дороги в контексті забезпечення роботи громадського транспорту. Так, від Комунального шляхово-експлуатаційного підприємства на вулицях міста працюють 12 одиниць техніки, які прибирають магістральні вулиці, і по одному трактору від Агромікса та Комбінату комунальних підприємств.

Залучено і техніку Водоканалу. Мер наказав працювати цілодобово та зробити все, аби уникнути утворення льодової кірки. О 22-ій у середу  на дороги міста виїхали грейдери, які зчищають снігову масу після посипання вулиць сольовою сумішшю. До речі, міська влада вкотре наголошує на своєму проханні до городян не залишати автівки на узбіччях. А також – на вимозі дотримання Правил благоустрою, за яким слід прибирати територію, прилеглу до будинків, установ та закладів.

А ЖЕО (житлово-експлуатаційні організації) отримали вказівку подбати про безпеку мешканців і звернути увагу на сніг на дашках під’їздів і покрівлях. Звісно, за ними – і очистка внутрішньоквартальних територій.

Водночас військові залучені до очистки тротуарів, зокрема, у центрі міста. Цілодобове чергування запроваджене і для співробітників муніципальної поліції, які допомагатимуть людям, які працюють на снігоочисній техніці.

Підсумки того, наскільки якісно та оперативно спрацювали служби за добу, міський голова підіб’є у четвер об 11-ій, – повідомили zakarpatpost.net  у прес-службі Ужгородської міської ради.

zakarpatpost.net