Олександр Ледида та Іван Балога зустрілися зі студентами та трудовим колективом УжНУ

Зустрічі передував мітинг студентства перед обласною адміністрацією.  Нагадаємо, скарги викладачів та студентів університету стосуються  проведення  державної інспекції вищих навчальних закладів, у ході якої, на думку колективу УжНУ, було виявлено ряд порушень.

Під актом перевірки ректор УжНУ Микола Вегеш поставив свій підпис з приміткою, що не погоджується із результатами. Найближчим часом керівництво університету має намір подати до суду на склад інспекції через те, що при підписанні остаточного документу з результатами інспекції абсолютна більшість членів комісії не були присутні.

Відтак, ректор УжНУ Микола Вегеш від імені трудового колективу університету висловив прохання до керівників області надіслати на ім’я Прем’єр-міністра України листа з проханням відмінити розпорядження Кабміну від 10 серпня 2011 року «Про реорганізацію вищих навчальних закладів».

Олександр Ледида пообіцяв: обласна влада всіляко сприятиме вирішенню проблем УжНУ:

– Президент дав доручення, і до прийняття закону про вищу освіту ніяких об’єднань вишів не буде. Щодо перевірки з міністерства, то я не можу коментувати її результати.  Адже до неї не долучалося обласне управління освіти, наші спеціалісти не працювали у робочій групі. Стосовно звернення до Прем’єр-міністра, то і я, і голова облради це звернення підпишемо. Тож  уже найближчим часом воно дійде до адресата, повідомили   у прес-центрі ОДА.