50 сакур, подарованих Віктором Балогою висадили біля поліклініки та райлікарні Виноградова

Озеленювали міста голова обласної ради Іван Балога, голова райради Олег Любімов, депутати місцевих рад, медики, мешканці міста.

Іван Балога вважає, що такі толоки, спільна робота з благоустрою об’єднує наші громади. Більше того, він закликає й інших посадовців, депутатів активно долучатися до озеленення нашого краю. Загалом, за останній тиждень в закарпатських містах висаджено 300 японських вишень.

«Сакури – це символ японської нації, яка змогла вистояти після багатьох потрясінь. Ми маємо брати приклад з цієї нації. В двадцятих роках минулого століття на Закарпатті почали активно саджати сакури. Це прекрасна традиція. Нині в багатьох містах краю вже висаджено алеї японських вишень і наша команда цю традицію буде продовжувати. Вони гарно приживаються, витримують морози до – 25 градусів, і дарують нам чудові краєвиди навесні», – зазначив Іван Балога.

Олег Любімов каже, у Виноградові сакури саджають здавна, але вже прийшов час замінити старі дерева новими саджанцями. «В цьому році Виноградову подаровано сакури, які висадили не лише в центральній частині міста, а й на периферії. Посадка дерев – зародження життя. Ми маємо берегти природу для наступних поколінь. Будемо сподіватися, що виноградівці їх доглядатимуть, адже наше місто – наш спільний дім», – вважає керівник райради.

Прес-служба облради