Закарпатські вірники римо-католицької та реформатської релігійних конфесій святкують Світле Христове Воскресіння

Католики Закарпаття святкують найсвітліше весняне свято і вітають один одного з Воскресінням Христа. 

Під час святкового великоднього богослужіння запалюють Пасхал – пасхальну свічку. І всі віруючі запалюють від неї свої свічки. Так починається кожне богослужіння на Великодньому тижні.

Після Великоднього богослужіння діти вирушають вітати всіх зі святом. Вони ходять по домівках, читають вітальні вірші та співають пісні. Усе це дуже нагадує різдвяні колядки.

Вітання вірникам римо-католицької та реформатської релігійних конфесій надіслали голова облради Іван Балога та голова ОДА Олександр Ледида.

У вітанні, зокрема йдеться:

– Цієї неділі у наш багатонаціональний край, як і в інші куточки землі, приходить світлий празник західного християнського обряду – Воскресіння Христове.

Висловлюємо найщиріші вітання з цієї нагоди, бажаємо вам, шановні земляки, здоров’я і щастя, благополуччя та впевненості у завтрашньому дні. Нехай з великодніми дзвонами завітають у ваші оселі віра, надія і любов.

Переконані, що єдність, в основі якої християнські цінності, і надалі буде згуртовувати нас у розбудові нашого краю та суверенної України.

zakarpatpost.net