Студентів Міжгірського ліцею вчили шити на прикладі “бабусиних сорочок”

17 квітня в приміщенні етнографічного музею Міжгірського професійного ліцею класний керівник Павліна Липей провела відкриту виховну годину на тему: «Вишиту прабабусину сорочку я у душі збережу».

Павліна Юріївна розповіла учням групи, які опановують професію швачки, вишивальника та запрошеним про верховинські сорочки: жіночу, чоловічу та дитячу. Розповідь педагога була поєднана одночасно з презентацією верховинської сорочки та демонструванням експонатів етнографічного музею.

На виховній годині класний керівник доречно використала малюнки учениць, які були виконані до теми виховної години. Тут кожна учениця мала можливість проявити свої здібності і таланти; створити свої власні неповторні орнаменти, у яких передала свій світ уяви та фантазії.
 
 Для виховного заходу, майбутні швеї, вишивальники підготували цікаві рідкісні прислів’я та приказки. Євгенія Глеба та Марія Беля порадували всіх виразним та емоційним декламуванням поезії на тему вишитої сорочки.
 
Багато дівчат підготували розповіді про вишиванку, які почули з вуст своїх бабусь.
 
В канву виховної години було майстерно вплетено фрагмент із народних вечорниць. Присутні були зачаровані співом ліцеїстів Марії Буртин, Мар’яни Мици та Оксани Шаляки, які виконали віночок закарпатських пісень і повернули всіх на мить у далеке минуле нашого краю.

Джерело:  Міжгірський професійний ліцей