У неділю – фінальний захід акції “Серце до серця”

6 травня відбудеться фінальний захід благодійної акції “Серце до серця”. VІІ щорічна Всеукраїнська благодійна акція “Серце до серця” цьогоріч триває з 16 квітня до 6 травня.

Її проводить однойменний Всеукраїнський благодійний фонд за підтримки центральних та місцевих органів влади, громадських організацій, митців, підприємців та волонтерів. Зібрані гроші підуть на допомогу дітям, хворим на діабет.

Щоб не було недовіри до людей у жовтих майках із червоним серцем, котрі збирають кошти на вулицях, в установах та під час різних заходів, координатор акції в Закарпатській області Микола Щадей та керівник штабу волонтерів Яна Сидор у прес-центрі «Закарпатської Правди» вирішили ще раз нагадати: захід абсолютно легальний і всі пожертви стовідсотково спрямують на закупку обладнання – як для конкретних діток, так і для обласної лікарні.

Наприклад, торік у рамках цієї акції в області зібрали 375 815,44 грн., вийшовши на 3-тє місце в Україні. За них придбали та передали потребуючим сім’ям 12 інсулінових помп та 1 систему безперервного моніторингу глюкози для обласної дитячої лікарні (м.Мукачево). Організатори сподіваються, що в 2012-му вдасться закупити ще більше обладнання, адже спостерігається тенденція до постійного розширення рамок акції. Микола Щадей каже, що найбільший зафіксований внесок – купюра в 500 грн., а здебільшого люди жертвують по 10-20 грн.

Хто ж ті волонтери, котрі збиратимуть кошти? За словами Яни Сидор, це студенти 12 вузів Закарпаття, котрі заповнили спеціальну анкету волонтера. На фінальній акції в Ужгороді, наприклад, їх залучать 100. І все, що накидають у їхні скриньки добрі люди, залишиться саме для закарпатських дітей. До речі, наступного тижня в рамках акції «Серце до серця» пройде й благодійний аукціон творів мистецтва.

Отож якщо побачите на вулиці волонтерів у «фірмових» жовтих майках і скриньки з сердечками для внесків у медичних та торговельних закладах, освітніх установах – сміливо кидайте в них гроші. Вони справді підуть на допомогу хворим дітям.

Прес-центр «Закарпатської Правди»