У закарпатському селі є 13 мінеральних джерел

На Великоберезнянщині затаїлося село, де знаходяться джерела мінеральної води. 13 лікувальних джерел щороку приваблюють туристів та місцевих жителів. Крім лікувальних властивостей, водограї мають і цілющу природу.

Ужанські мінеральні джерела розкидані у різних куточках села. Загалом в Ужку їх тринадцять. Там де вони розташовані – буяє зелень. Вода мінеральних сховищ не припиняє литися навіть взимку, тому вона постійно оновлюється і джерельно-чиста.

Особливість мінеральних джерел в тому, що вода в кожному з них різна за смаком і кожна з них має свої лікувальні властивості. У селі кажуть, що вода в них хоч і квасна, однак найсмачніша на Закарпатті.

Ужанські мінеральні джерела неодноразово досліджували лікарі та біологи. В кожному джерелі є понад тисячу одиниць заліза та вуглекислого газу. Усі складники сприяють покращенню імунітету та лікуванню хронічних захворювань.

Місцеві жителі часто приходять до джерел набрати мінеральної водиці. Майже біля кожного джерела встановлені криниці або металеві ємкості для зберігання води. Квасні джерела Ужка справді відрізняються від інших у краї. Тут можна не тільки напитися, а й приймати мінеральні ванни. Уся ужоцька вода впадає в невеличку річку, яку також збагачує корисними речовинами. Сільський голова також розповів легенду про те, як у квасних водах вилікувалися двоє хворих дітей. Відтоді усі знають, що в Ужку течуть цілющі води.

М-студіо