150 років храму відзначили в селі Лавки на Мукачівщині

Високопреосвященніший Феодор архієпископ Мукачівський і Ужгородський з духовенством звершили Божественну літургію в Свято-Миколаївському храмі села Лавки Мукачівського району, на з нагоди святкування ювілею – 150-ти річчя храму.

Свого архіпастиря зустріли, по традиції, з хлібом, сіллю та пишними букетами квітів. Храм був переповнений прихожанами та гостями, які прибули на торжество. Особливо багато було дітей та молоді, з якими проводить велику місіонерську роботу настоятель храму протоієрей Ігор Куцкір.

Останній з благословіння Блаженнішого Володимира митрополита Київського і всія України був нагороджений владикою Феодором, високою церковною нагородою – правом носіння мітри.

Приємно було відмітити, що пасхальні напіви та піснопіння Божественної літургії співає увесь народ з мала до велика. По завершенні літургії архієпископ Феодор очолив хресний хід довкола ювілейного храму.

Після чого діти та молодь вітаючи архієрея у віршах та духовних псалмах возвістили усім присутнім за життя їхнього небесного покровителя святителя Миколая.

zakarpatpost.net