Влада визнала сповільнення економіки, але покращення життя не відміняється

У поточному році економічне зростання тільки сповільнювалось, заявив президент Віктор Янукович.

“Воно невелике, але є. Тобто, є негативні тенденції в низці галузей економіки, і ми повинні це визнати, а головне — передбачати і заздалегідь вживати всіх необхідних заходів”, — сказав він.

Янукович зазначив, що чекає пропозицій від членів Ради регіонів щодо адекватного та своєчасного реагування на існуючі виклики, які стоять перед Україною.

Нагадаємо, що тенденції до уповільнення зростання економіки в Україні намітилися ще влітку минулого року, а в грудні 2011 року промислове виробництво вперше після кризи 2008-2009 рр пішло в мінус. З початку 2012 року промвиробництво знаходиться у стадії стагнації.

Крім того, на початку року щонайменше у два рази скоротилося зростання ВВП — до 2,5%, і міжнародні фінансові організації не очікують його прискорення.

Варто зазначити, що ще 7 березня президент представив свою нову соцпрограму, яка спрямована на покращення життя громадян. Серед її пунктів можна відзначити підвищення пенсій на 100 грн, супердешеву іпотеку, при якій люди будуть платити лише 3%, а решту – держава, виплати компенсацій за знецінені радянські вклади.

Тоді влада заявляла, що така соціальна ініціатива президента стала можливою завдяки стабільному зростанню економіки.

http://tsn.ua/