Справою про демонтаж під’їзної залізничної колії у Берегові займеться особисто міністр УМВС Захарченко

Міністр надзвичайних ситуацій Віктор Балога звернувся до Міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка з проханням втрутитись у ситуацію, пов’язану із демонтажем під’їзної залізничної колії №10, яка знаходилася на балансі відокремленого підрозділу «Хустська дистанція колій» і проходить територією військового містечка №2 у Берегові.

Про це йдеться у відповідному листі В.Балоги до В.Захарченка.

Крім того, подібні звернення урядовець направив до Берегівського міського голови Іштвана Гайдоша та генерального директора Укрзалізниці Володимира Козака.

Наприкінці травня з проханням посприяти правовому врегулюванню ситуації, яка склалася у м. Берегово, підприємці Закарпаття звернулися до Віктора Балога, як до керівника МНС, яке закріплене за Закарпатською областю для  забезпечення взаємодії Кабінету Міністрів з місцевими органами виконавчої  влади  та органами  місцевого  самоврядування.

Громадяни повідомили, що в місті проводиться демонтаж колій. На їхню думку, вищезазначені роботи проведено  з порушенням чинного законодавства.

«2 квітня 2012 року нам стало відомо про те, що по вулиці Богдана Хмельницького,103, в місті Берегові (на території магазину «Практик») невідомі особи здійснюють демонтаж під’їзної залізничної колії», – сказано у зверненні.  Про цей випадок громадяни повідомили міліцію, після чого всі роботи були припинені. У зверненні наголошується, що уже наступного дня вони були знову відновлені з залученням екскаватора та великої кількості працівників.

«Роботи з демонтажу під’їзної залізничної колії продовжувалися до 24.04.2012, а вже 25.04.2012 року на її місці з’явився майданчик для складування будівельних матеріалів магазину «Практик», – повідомили підприємці. За їхніми словами, вони неодноразово зверталися до правоохоронних органів, але безрезультатно.

У своєму зверненні до Міністра МНС громадяни наголосили, що відсутність залізничної колії значно ускладнить розвиток транспортної інфраструктури району, в якому зосереджені практично всі промислові підприємства міста, повідомили “НЕДІЛІ” у прес-службі МНС.

zakarpatpost.net
.