Мукачівська райрада клопотатиме про присвоєння «Героя України» членові ОУН

У четвер, 31 травня, під головуванням Івана Михайла відбулося чергове пленарне засідання 9-ї сесії Мукачівської районної ради VI скликанням. У його роботі взяв участь голова Мукачівської райдержадміністрації, депутат Закарпатської обласної ради Ілля Токар.У ході засідання  депутати одностайно ухвалили районні програми та зміни до вже  діючих у сфері освіти,  соціального захисту,  охорони здоров’я,  безпеки дорожнього руху, сільського господарства, оповіщення та інформатизації.

З метою економічної ефективності районна рада вирішила реорганізувати Лісарнянську загальноосвітню школу  I ст. шляхом приєднання її до Верхньо-Визницькокої ЗОШ I-III ст..

Також депутатський корпус підтримав ініціативу Чинадіївської селищної

ради про присвоєння звання «Героя України» колишньому карпатському січовику Михайлу Петричку (посмертно). Районна рада клопотатиме перед Закарпатською обласною радою підтримати ініціативу та звернутись до Закарпатської обласної державної адміністрації щодо внесення нею Президентові України у встановленому законодавством порядку подання про присвоєння звання Героя України громадянину Петричко Михайлу Петровичу ( посмертно).

Погоджено й рішення про надання грошової допомоги мешканцям району. Відповідно до нього для лікування або ж компенсації збитків, завданих пожежею 53 громадян отримають грошову адресну допомогу в сумі від 1 до 5 тисяч гривень.

Загалом під час засідання сесії, депутатами Мукачівської районної ради розглянуто та ухвалено близько 23 рішень, повідомили  в  Мукачівській районній раді.