Реєстраційні поблажки ДАІ виявились доступними не для всіх

ДАІ дозволила реєструвати своє авто у столиці тим, хто тут не прописаний. Отримати номери, техпаспорт і нове посвідчення можна через єдине авто-вікно. І хоч до грузинської моделі реєстрації ще далеко, авто-власники новацію схвалюють.
Наталя вже два дні носить поважне звання автомобіліста. Потертий “француз” її перший автомобіль. Червоні транзитні номери впродовж десяти днів треба обміняти на білі постійні. Проте дівчина живе і працює в Києві, а прописана на Чернігівщині.

“Я планувала сьогодні їхати в Чернігів оформляти авто, але оскільки така можливість з’явилась, то реєструю в Києві”, – розповідає автовласниця Наталія Єфимова

У столичному відділі відтепер всі українці можуть поставити чи зняти з обліку свою машину. Місце проживання чи прописки власника неважливе. Тому і гнати автотранспорт за сотні кілометрів не обов’язково.

У відділі реєстрації вихваляються системою єдиного вікна. Документи здаєш в одне віконце, отримуєш в іншому. Без черг і нервів. За процедурою оформлення можна стежити. На моніторі кожен відвідувач може оглянути хід своєї справи

На інформаційному табло кількість доступних державних номерів та пластикових бланків. Їхня вартість від швидкості оформлення не залежить. Заощадити час можна і під час перевірки авто на викрадення та номерів кузова і двигуна.

Схожа система вже більше семи років працює у Грузії. Єдині дозвільні центри відкриті по всій країні. Зареєструвати автомобіль можна за 15-ть хвилин із мінімальною кількістю необхідних документів. До грузинської моделі українській столиці ще далеко.

Перший день роботи єдиного вікна у 12 відділі Києва минув без ажіотажу. А для автовласниці Наталі провалився.

“Автомобіль у мене б/у. Виявляється тільки новий автомобіль можна зареєструвати”, – говорить Наталя.

Систему поки що настроюють – виправдовуються даішники. Усі комп’ютерні бази даних мають під’єднати впродовж тижня. А до першого серпня всі відділи реєстрації Києва мають перейти на принцип єдиного вікна для всіх українців.

http://tsn.ua/