Село Тітківці на Міжгірщині тероризують дикі кабани

Тітківці — село в глухомані, знаходиться в піднебессі і оточене дрімучими хащами. В подібній високогірній місцевості дикий звір, як правило, не в дивовижу, але таких, як теперішніх, частих і зухвалих їхніх наскоків на село тутешні жителі мало пам’ятають з давньої минувшини.

Особливо дошкуляють дикі кабани, які іклами плюндрують не лише поля, а особливо ниви садівників. Найперше вепри агресивно нищать плантації з картоплею, яка вважається другим верховинським хлібом. Дійшло до того, що газди біля своїх ділянок облаштовують колиби-шалаші, аби за нічного дозору вберегти майбутній врожай від “липкоруких” хижаків.

Їхньому дармово-споживацькому прикладу наслідують й інші лісові мешканці. Ненажерливі вовки примудряються з подвір’я горян поцупити і своїх четвероногих побратимів — сторожів-собак. Не кажучи вже про хитрих лисиць, які по-розбійницьки грабують курятники. Навіть сліди ведмедя селяни помічали неподалік дворогосподарств.

Можна лиш поспівчувати тривожним Тітківцям за такого несподіваного і масового візиту в їхній осідок непроханих кровожерних гостей з сусідніх зелених околиць.

mizgir.com.ua