Найбільше абітурієнтів серед закарпатських вишів зареєстрували в УжНУ

Спекотно не лише надворі — гаряча пора три дні тому розпочалася й у закарпатських вишах. Загалом у всіх приймальних комісіях крайових ВНЗ відзначають: абітурієнти активні, а реєстрація проходить спокійно і без порушень.

В Ужгородському національному університеті на 1 курсі на стаціонарі наразі бажає навчатися 1540 абітурієнтів, заочно — 151. До участі у конкурсі допустили 50 електронних заяв, решта — в обробці. Найпопулярніші спеціальності — лікувальна справа (162 заяви), правознавство (117), стоматологія (95), а також біологія, туризм і фармація (більше 80 заяв на кожну).

У Закарпатському державному університеті на денну форму навчання абітурієнти подали 586 заяв, на заочну — 357. Електронних заяв зареєстровано 30. Найпопулярніші факультети — юридичний, міжнародного бізнесу і міжнародного права, економіки та туризму.

Як повідомили у приймальній комісії Мукачівського державного університету, на стаціонарі тут хочуть вчитися 590 випускників шкіл, заочно — 470. 25 електронних заяв опрацьовують і реєструють. Лідирують педагогічний факультет і факультет туризму і готельно-ресторанної справи.

До Закарпатського художнього інституту наразі заяв на денну форму навчання подало 30 випускників шкіл, на заочну — 5. Найпопулярнішими серед абітурієнтів є факультети графічного дизайну, дизайну інтер’єру та живопису.

У Закарпатській філії Київського славістичного університету розповісти про кількість поданих заяв відмовилися. Пояснили це відсутністю керівництва та порадили шукати необхідні дані на сайті філії. Кореспондент так і зробив, але жодної необхідної інформації, на жаль, не знайшов.

uzhgorod.in