У закарпатському онкодиспансері запрацював томограф вартістю майже 6 млн грн

У четвер, 19 липня, в обласному клінічному онкологічному диспансері відбувся запуск комп’ютерного томографа, призначеного для діагностики та планування якісної променевої терапії.

Нове сучасне обладнання для онкологічного диспансеру придбане за кошти фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» в рамках реалізації проекту «Рак виліковний». Сучасний томограф стане в нагоді закарпатським медикам для проведення якісних діагностичних обстежень, зокрема, дозволить діагностувати первинні пухлини, уточнювати стадію хвороби, оцінювати ефективність лікування. Діагностика буде проводитися безкоштовно – це одна з умов надання обласному диспансеру обладнання. Апарат 2012 року випуску, вартість – 5,9 мільйонів гривень.

Керівник проекту «Рак виліковний» Вікторія Миколаюк відзначила: проект передбачає оснащення онкологічної служби України високотехнологічним обладнанням:

–  На реалізацію проекту виділено значні кошти – 315 мільйонів гривень. Частину з цих коштів (10 мільйонів доларів США) спрямовано на підсилення лікувальної та діагностичної бази у восьми західних регіонах України. Цьогоріч Закарпаття першим встигло підготувати приміщення для обладнання, отримати всі необхідні дозволи та ліцензії. На черзі – Франківщина та Хмельниччина.

Тож відтепер діагностика на сучасному комп’ютерному томографі доступна пацієнтам обласного диспансеру, а також пацієнтам інших лікарень, які мають відповідне направлення. Про це повідомили в прес-центрі ОДА.