Закарпаття: Тютюнові заробітки закінчилися на кордоні

Коли двоє мешканців однієї із східних областей України вирішили податися на заробітки до Польської Республіки, вони, мабуть, і на гадці не мали, що до омріяного Євросоюзу їм не дадуть змоги доїхати закарпатські митники. 

Для перетину українсько-угорського кордону наші співвітчизники обрали пункт пропуску «Тиса» Чопської митниці. Пасажирський мікроавтобус “Reno Trafic”, який рухався по смузі «зелений коридор» викликав підозри у інспекторів митниці, коли його власник та пасажир заявили, що подорожують до Польщі. Такий довгий шлях видався працівникам пункту пропуску нелогічним, а відтак вони прийняли рішення про проведення поглибленого митного огляду автомобіля.

І недарма. У салоні мікроавтобуса під боковою обшивкою та у порогах українські заробітчани намагалися приховати від митного контролю 800 пачок цигарок «Marlboro gold», «Chesterfield», «Glamour», «Winston» та інших торгових марок вітчизняного виробництва. Загальна вартість виявлених тютюнових виробів становить 8 273 гривні .

Власник автомобіля позбувся на кордоні не тільки цигарок, а й автомобіля, вартість якого за попередньою оцінкою складає 95 тисяч гривень. Стаття 483 Митного кодексу України, за якою митники склали протокол про порушення митних правил передбачає конфіскацію транспортного засобу, у конструктивних порожнинах якого від митного контролю приховуються товари та предмети.

Пресс-служба Чопської митниці