Посол США Теффт вибрав собі та дружині закарпатського капелюха

Як виявилося, дипломат колекціонує головні убори, тому підібрав собі такий, якого ще не має – етнічний закарпатський, який зазвичай вдягають мисливці.

Такий подарунок зробили гостю закарпатські виробники капелюхів. Їхнє підприємство знаходиться в Хусті, але свої вироби вони експортують до Німеччини, Італії, Чехії та Росії.

 

 

 

 

 

 

Джону Теффту відверто сподобалися головні убори закарпатського виробництва, бо він особисто запросив директора хустського підприємства презентувати свої вироби у новому американському посольстві у столиці.

Приміряючи один з капелюхів посол безпосередньо зізнався, що в нього дуже велика голова, тому не всі капелюхи йому підходять.

Дружина посла також вибрала собі капелюха. До слова, вартість одного з них не перевищує 300 гривень.

Після цього усі разом – гості та приймаюча сторона – пішли гуляти містом.

 

 

 

 

 

 

Нагадаємо, що з обласного центру, де дипломат був у вівторок разом з дружиною, до міста над Латорицею вони приїхали на двох дипломатичних джипах марки Chevrolet.

Близько 10.00 його зустріли біля міської Ратуші очільник міста Золтан Ленд’єл та почесний громадянин Мукачева Віктор Балога. Щойно Джон Теффт з дружиною вийшли з авто та привіталися, дипломат відразу оглянув булівлю ратуші і констатував: “It’s beautiful”., Тоді гостей провели всередину головної будівлі міста.

Там у кабінеті міського голови вони 20-хвилинн спілкувалися віч-на-віч. Як розповів Віктор Балога, говорили про Мукачево, його особливості, тобто нічого таємного.

До слова, усюди посла з дружиною супроводжує особистий перекладач, однак і Теффт не соромиться вживати українських слів на кшталт “Добрий день”, “добре”, так і від Золтана Ленд’єла з Віктором Балогою було чути “nice”, “good”.

mukachevo.net