Випускники Майданської школи зустрілися через 25 років

Нерідко шкільні роки ми згадуємо, як один з найщасливіших періодів нашого життя. Можливо, саме через це з роками все частіше й частіше хочеться зустрітися з тими, з ким пліч-о-пліч провели ці незабутні дні, і хоч на декілька годин знову опинитися разом з однокласниками, згадати смак безтурботного шкільного життя.

Майданська ЗОШ І-ІІІ ступенів цими днями привітно відкрила двері перед колишніми своїми учнями — випускниками 1987 року. У святково прибраному рідному приміщенні зібралися 16 однокласників. Здається, за ці 25 минулих літ нічого не змінилося, тільки сивина в окремих побілила скроні та й погляд вже далеко не дитячий.

Після оглядин школи, яка за цей період по-справжньому оновилася, відвідали свою першу вчительку Надію Іванівну Гелеван та класного керівника — Ганну Василівну Гулович, вчителів з багаторічним педагогічним стажем роботи. Добрі, милі жінки, які більшу частину свого життя присвятили дітям, за щирої розмови згадали події 25-літньої давності, настанови, які давали своїм вихованцям, котрі, як з’ясувалося, згодом пригодилися їм у житті. У знак вдячності за терпіння і науку від колишніх учнів отримали пам’ятні подарунки.

А повернувшись у стіни рідного навчального закладу, знову сівши за парти, розповідали про своє життя. Куди тільки не закинула доля колишніх “однокашників”. Юрій Щемур, наприклад, приїхав на зустріч із Полтавщини, Федір Галай — Чернігівщини. А щоб відвідати шкільних друзів Юрій Галай прибув аж із Тюмені, Анжела Бушман — Франції. Одні обрали педагогічну стежку, інші стали медиками, підприємцями, економістами…

Прощаючись, сфотографувались на пам’ять і дали слово обов’язково підтримувати зв’язки, зустрічатися частіше. А підприємець Юрій Щемур подарував школі сітку для футбольних воріт.

Віталія ВАЙДИЧ

mizgir.com.ua