У Мукачеві затримали викрадача золотих ланцюжків

Серпневого дня літня мукачівка повернувшись з продуктового ринку додому, на порозі власного будинку, почула ззаду чиїсь швидкі кроки.

Незнайомець наздогнав її, схопив рукою золотий ланцюжок, який висів на шиї у жінки, і зірвав. Після чого поспішив втекти. Не зумівши наздогнати кривдника, потерпіла звернулася за допомогою в міліцію. В подібних випадках люди часто починають панікувати, тому постраждала жінка, не змогла описати нападника, що спокусився на її власність. З її слів він був віком 16-20 років, середньої статури, вдітий майже однаково у темні брюки та футболку. Якихось особливих прикмет жінка не запам’ятала, тільки наголосила на тому,- що він гарно був одягнений і дуже швидко біг.

Упродовж наступних кількох днів ще дві мешканки Мукачева стали жертвами грабіжника, який так само в день,  їх наздоганав, зривав золоті ланцюжки і зникав. Оскільки злодій нападав  завжди ззаду і несподівано, потерпілі не запам’ятали його обличчя.

Працівники карного розшуку Мукачівського міськвідділу міліції  під час проведення оперативно – розшукових заходів, спрямованих на розкриття цих злочинів було затримано юнака, який підозрюється за дані вчинки.

На питання міліціонерів з чим пов’язаний вибір жертв, юнак відповів, що літні жінки в такому віці за ним вже не побіжать, а з короткими зачісками – легше зірвати ланцюжок та й жінці не так боляче. Крім цього жертв він виглядав  неподалік власного помешкання, щоб непомітно зникнути.

У скоєному затриманий зізнався, нажаль  речові докази не вилучено. Награбоване він здавав до ломбарду, а гроші витрачав,  інші ж золоті  вироби продав знайомому за 2 800 гривень. Наразі доведена причетність підозрюваного до скоєння трьох грабежів.  Стосовно затриманого порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 186 КК України, відпрацьовується його причетність до вчинення аналогічних злочинів на території району та міста.

 Джерело:  Євгенія Красилинець, Мукачівський МВ УМВС