28-річна жителька Мукачівщини викрадала гаманці

Майже щодня до Мукачівського міськвідділу міліції надходять заяви про крадіжки особистих речей.

Як засвідчує статистика, торгівельні бутіки теж нерідко стають місцем, у якому зловмисники з легкістю реалізовують протиправні задуми. Це зумовлено тим, що увага відвідувачів сконцентрована не на особистих речах, а на полицях із товаром. У тому, що власний гаманець заслуговує прискіпливішої уваги, на днях  довелося переконатися 36–річній мукачівці . Допоки жінка з подругою перебувала у  крамниці та придивлялася собі нову річ, цим скористалася зловмисниця, яка непомітно поцупила з сумочки потерпілої гаманець, який залишився  на дивані,  із заощадженнями в сумі 300 гривень та водійські права.  Коли потерпіла виявила відсутність свого гаманця вона одразу звернулася по допомогу до міліції. І детально описала жінку яка  на її думку могла вкрасти гаманець.

Через  декілька днів до міліції поступили знову заяви про крадіжки гаманців. Жертвами на цей раз стали вже  продавці.

До магазину жіночого одягу навідалася незнайома жінка, спочатку вона придивлялася до речей, а потім попросила дозволу сісти  пояснивши, що дуже болять ноги, звичайно ввічлива продавець запропонувала стілець, який знаходився біля  прилавку. Поки та відпочивала, продавець пропонувала  їй одяг, а незнайомка в цей час  поцупила з під прилавка — гаманець. І швиденько вибігла і  сказала, що  зараз прийде нехай вона тим часом спакує їй кофтинку. в  Тоді  продавць і замітила відсутність гаманця в якому знаходилась виручка в сумі 1978 гривень. Так само з  іншого бутіка спритниця вкрала  1200 гривень. Про що потерпілі  власне і повідомили до міліції.     

Під опис потерпілих підпадала одна і та сама жінка. Правоохоронці одразу з”ясували хто може бути причетний до скоєння цих  крадажок. Завдяки оперативності розшуковиків злодійку було затримано по гарячим слідам. Краденим скористатися завадили правоохоронці. Останню затримали в маршрутці, якою вона їхала  додому. В ході проведення особистого огляду підозрюваної міліціанти  виявили та вилучили викрадений гаманець в сумі  1978 гривень. Крадійкою виявилася 28-річна мешканка Мукачівського  району. Затримана пояснила, що до міста приїхала з метою придбання покупок. Тільки замість покупок  крала гаманці з грошима.  Проти  зловмисниці   порушена  кримінальна справа.

З огляду на вищенаведене, вкотре нагадуємо громадянам уважніше ставитися до власних речей. А особисті речі, гроші та документи слід тримати біля себе і в жодному разі не залишати їх без нагляду. Будьте пильними та уважнішими.

 Джерело:  Євгенія Красилинець, Мукачівський МВ УМВС