Установчу конференцію адвокатів Закарпаття спробували зірвати скандально-відомі адвокати

6 жовтня в Ужгороді відбулось перше засідання установчої конференції адвокатів Закарпатської області.

Засідання установчої конференції розпочалось за адресою м. Ужгород, вул. Заньковецької, 89 б (актовий зал ЗакДУ). Як і передбачалось, визначене приміщення виявилось замалим для того, щоб в ньому могли розміститись всі адвокати, що у відповідності до п. 5 перехідних положень Закону України «Про адвокатуру і адвокатську діяльність» виявили бажання прийняти участь у роботі установчої конференції з вирішальним голосом.

Окрім того, група скандально відомих адвокатів у складі Петра Немеша, Олексія Фозікоша, Хоми Олексика, Василя Кошелі та інших, умисно порушуючи правила адвокатської етики та п. 5 перехідних положень Закону України «Про адвокатуру і адвокатську діяльність» фізично перешкоджали проходу до актового залу всім адвокатам.

При відкритті конференції не надали можливості відкрити її присутньому на конференції найстарішому адвокату Закарпатської області Олексію Логойді (цю місію, з порушенням дії Закону, на себе самочинно взяв Хома Олексик), не допустили до голосування всіх без виключення адвокатів що прибули на конференцію, порушивши тим самим право більшості адвокатів на участь у роботі установчої конференції з вирішальним голосом.

За таких умов переважна більшість адвокатів, що прибули для участі в установчій конференції адвокатури Закарпатської області, оголосили про перерву у роботі конференції і перенесли її засідання до іншого приміщення, за адресою м. Ужгород, пл. Народна, 5 (актовий зал обласної ради профспілок), що було попередньо визначена адвокатським активом і оголошено до відома всіх присутніх (з відповідним попереднім друком в засобах масової інформації), де з 12.00, у встановленому порядку, продовжили свою роботу.

Після відновлення роботи конференції, в якій прийняли участь адвокати Закарпатської області, голова Закарпатської обласної кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Василь Ігнатко, уповноважені представники Вищої кваліфікаційної комісії адвокатури при Кабінеті Міністрів України Богдан Павлишин, Оксана Комарницька, відповідно до вимог п. 5 перехідних положень Закону України «Про адвокатуру і адвокатську діяльність», приступили до розгляду питань порядку денного.

За рішенням установчої конференції, одноголосно, головуючим було брано адвоката Віктора Бедь, секретарем – Володимира Дурдинця. Установча конференція адвокатів затвердивши порядок денний і заслухавши звіт голови Закарпатської обласної кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури прийняла наступні рішення:

1. Звіт голови Закарпатської обласної кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Василя Ігнатка прийняти до відома, а роботу ЗО КДКА за звітний період визнати задовільною.

2. Обрати головою Ради адвокатів Закарпатської області адвоката Ларису Герасько.

3. Обрати членами Ради адвокатів Закарпатської області адвокатів:
– Анастасію Бачинську;
– Володимира Думнича;
– Володимира Дурдинця;
– Галина Дренкалюка;
– Павла Кривку;
– Федора Косюка;
– Юрія Коцура;
– Павла Марамигіна;
– Романа Матіко;
– Василя Продана;
– Оксану Студеняк;
– Михайла Турок;
– Ігоря Фартушка;
– Олександру-Іванку Шух.

4. Обрати головою Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Закарпатської області адвоката Ольгу Машкаринець.

5. Обрати членами Кваліфікаційної палати Кваліфікаційно-дисциплінарної палати адвокатури Закарпатської області:
– Ісмаїла Вердієва;
– Арпада Драшковці;
– Андрія Кича;
– Юрія Левка;
– Василя Керичанина;
– Юрія Лаврентьева;
– Василя Міщинчука;
– Володимира Митровція;
– Мар’яну Севч.

6. Обрати членами Дисциплінарної палати Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Закарпатської області:
– Віктора Волосенко;
– Юрія Григорука;
– Гаврила Гуштана;
– Олену Дубровську- Мезерак;
– Йосипа Лазаря;
– Олександра Малець;
– Ігоря Орлова;
– Євгенія Старцева;
– Ірину Пічкар;
– Михайла Фелелеша;
– Петра Чорбу.

7. Обрати головою Ревізійної комісії адвокатів Закарпатської області адвоката Івана Тоніцоя.

8. Обрати членами Ревізійної комісії адвокатів Закарпатської області:
– Андрія Волощука;
– Наталію Шаранич.

9. Обрати членом Ради адвокатів України адвоката Віктора Бедь.

10.Обрати членом Вищої кваліфікаційної комісії адвокатури України адвоката Ірину Сковородько.

11.Обрати делегатами першого установчого з’їзду адвокатів України:
– Віктора Бедь;
– Ларису Герасько;
– Володимира Дурдинця;
– Василя Керичанина;
– Василя Міщинчука;
– Олександра Пересоляка;
– Ігоря Фартушка.

Установча конференція також ухвалила і ряд інших рішень, щодо організація діяльності адвокатури в Закарпатській області і завершила свою роботу.

Цього ж дня відбулись і організаційні засідання новообраних палат Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Закарпатської області. За результатами їх роботи прийнято наступні рішення:

1. Обрати головою Кваліфікаційної палати Кваліфікаційно-дисциплінарної
комісії адвокатури Закарпатської області адвоката Василя Міщинчука.

2. Обрати заступником голови Кваліфікаційної палати Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Закарпатської області адвоката Арпада Драшковці.

3. Обрати секретарем Кваліфікаційної палати Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Закарпатської області адвоката Володимира Митровція.

4. Обрати головою Дисциплінарної палати Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Закарпатської області адвоката Євгена Старцева.

5. Обрати заступником голови Дисциплінарної палати Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Закарпатської області адвоката Віктора Волосенка.

6. Обрати секретарем Дисциплінарної палати Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Закарпатської області адвоката Ігоря Орлова.

Прес-служба Ради адвокатів Закарпатської області

zakarpatpost.net