В’ячеслав Шутко: «Професійно-технічна освіта невдовзі стане престижною»

Днями кандидат у народні депутати України від Партії регіонів по виборчому округу №69 В’ячеслав Шутко зустрівся з освітянськими колективами професійно-технічних училищ Мукачева.

У кожному з цих закладів педагоги підіймали питання недостатнього фінансування профтехосвіти, застарілої матеріальної бази та проблеми працевлаштування студентів та випускників.

– Дійшло до того, – бідкаються викладачі, – що нас змушують працевлаштовувати своїх випускників. Ми ж вважаємо, що наше завдання – надати учням якісну освіту.

 

 

 

 

 

 

– Я абсолютно згідний з вами – вашим завданням має бути надання якісної освіти, – резюмував В’ячеслав Ласлович. – Можу сказати, що у нашому регіоні зараз діє кілька програм: Програма розвитку освіти Закарпаття, Програма підготовки кваліфікованих робітничих кадрів, Програма зайнятості населення. Усі вони покликані вирішувати проблеми забезпечення Закарпаття якісними кадрами. Як повідомляють у пресі, підприємства відчувають гострий дефіцит фахівців робітничих професій, протилежна ситуація – зі спеціалістами з вищою освітою. Я переконаний, у найближчий час потреба у профтехосвіті виросте у кілька разів. Це питання треба дуже чітко відслідковувати на державному рівні, і це буде одним із моїх завдань, якщо я отримаю мандат народного депутата. Ще одним важливим моментом у піднятті престижу робітничих професій є залучення інвесторів у наш край. Прийдуть інвестори, з’являться робочі місця, буде підійматись рівень заробітної плати. Проблема у тому, що на місцевому рівні існують адміністративні перепони на шляху інвесторів. Зокрема, що стосується Мукачева, я особисто бачив на столі губернатора чимало проектів будівництва промислових підприємств у нашому місті. Але пройти мукачівську владу вони не можуть, якщо цього не хоче одна сім’я. Поки у місті не зміниться влада, економіка розвиватися не буде. Але я все одно вірю, що професійно-технічна освіта невдовзі стане престижною, принаймні я прикладу для цього усіх зусиль».

zakarpatpost.net